Завантаження ...
banner

Тиждень у комі й без діагнозу: в лікарні померла дитина, яку забрала швидка з табору під Генічеськом

Тиждень у комі й без діагнозу: в лікарні померла дитина, яку забрала швидка з табору під Генічеськом фото

У Запоріжжі помер 12-річний Тимофій Дегальцев. Хлопчику стало погано в таборі під Генічеськом ще 21 серпня. Дитина впала в кому, її забрала швидка. Останні дні він перебував в реанімації Запорізької обласної дитячої лікарні.

Повідомляє OBOZREVATEL.

Знепритомнів у таборі

Про те, що в таборі під Генічеськом Херсонської області 12-річний Тимофій Дегальцев під час виконання фізичних навантажень впав у кому, повідомила заступниця голови Запорізької обласної адміністрації, керівниця БФ "Емоція" Злата Некрасова.

"Дегальцев Тимофій, 12 років, страшна подія на території Херсонської області, в дитячому таборі. Дитині стало різко погано під час фізичного навантаження, забрала швидка непритомного і з судомами. Зараз дитина в глибокій комі під ШВЛ. Діагноз не встановлено", – написала Некрасова.

Відео дня

Некрасова повідомила про те, що сталося з дитиною

Як вдалося з'ясувати, йдеться про дитячий спортивний табір "Гренада" на Арабатській Стрілці в с. Стрілкове.

"Хлопчик приїхав до нас із групою зі спортивного рок-н-ролу ще 16 числа. Ніяких скарг на здоров'я у нього не було, ми перевірили це з журналу. А 21 серпня після полудня вони займалися, і йому раптом стало погано. Вожата відвела його в медпункт. Вже там у нього почалися проблеми з пам'яттю і він знепритомнів. Ми відразу ж викликали швидку допомогу. Вже потім наша медикиня розмовляла з мамою, виявилося, що ще до поїздки вони зверталися в лікарню. У хлопчика були проблеми з концентрацією і мікроконвульсії", – розповів нам директор табору Ігор Афанасенок.

Дитину доправили до Генічеської лікарні, де хлопчик провів три дні, поки вирішувалося питання з переведенням його в Запорізьку дитячу обласну лікарню. Як з'ясувалося, перевезти тяжкохвору дитину з однієї області в іншу швидкою допомогою неможливо. Машини медиків можуть пересуватися лише в межах областей.

Рідні Тимофія за допомогою БФ "Емоція" і небайдужих українців зібрали 60 тисяч гривень, щоб доправити хлопчика в Запоріжжя.

Дитина знаходилася у важкому стані в реанімації Запорізької обласної дитячої лікарні.

Тимофій із мамою

"Ми отримали його вже у важкому стані два дні тому. Він усе так само в комі. Діагноз поки не встановлений, ми думаємо в декількох напрямках", – коротко прокоментував ситуацію медичний директор лікарні В'ячеслав Ткаченко. Він зазначив, що результат тесту на коронавірус у пацієнта негативний.

Некрасова уточнила, що дитині провели КТ. За результатами виявили "двосторонній набряк мозку із вклиненням спинного мозку".

"Результат електроенцефалографії дуже поганий. Дитина в украй важкому стані. Є припущення, що це фульмінантна форма менінгіту. Всю необхідну терапію хлопчик отримує", – повідомила заступник глави ЗОДА.

Інформація про стан Тимофія

Про стан Тимофія

До від'їзду в табір був у лікарні

Як повідомив Віктор Короленко – директор департаменту здоров'я Херсонської ОДА (на чиїй території розташований табір, де сталася надзвичайна подія), до приїзду на відпочинок Тимофій вже був у лікарні.

"Два-три тижні тому в дитини за місцем проживання стався напад. Два дні хлопчик перебував у лікарні, пізніше його виписали для подальшого обстеження. Він став почуватися краще, і батьки відправили його в дитячий табір. Тут у дитини знову стався такий самий напад, швидка доправила його до Генічеської лікарні, його під'єднали до апарату ШВЛ. У дитини сталася зупинка серця, тому викликали санавіацію. Медики зробили все можливе і запустили серце. Батьки вирішили забрати дитину в Запоріжжя й найняли приватну швидку", – заявив Короленко.

 

На лікування хлопчика збирали кошти

На лікування хлопчика збирали кошти

Коментувати ситуацію додатково чиновник відмовився.

Як вдалося з'ясувати, в кінці липня Тимофій лікувався в 5-й міській дитячій лікарні Запоріжжя. Однак у цьому лікувальному закладі категорично відмовилися від коментарів.

5-та міська дитяча лікарня Запоріжжя.

Поки рідні не можуть сказати, на якому етапі й де медики могли пропустити проблеми зі здоров'ям хлопчика: в 5-й міській дитячій лікарні Запоріжжя чи в Генічеській лікарні, куди його з табору доправила швидка і де він провів три дні.

Допомогти рідним можна перерахувавши гроші на картку мами Дегальцевої Оксани 4441111444006211, або на картку брата Радченка Євгена 4149499117741072.

OBOZREVATEL слідкує за ситуацією.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: