Завантаження ...
banner
banner

СБУ виявила несанкціоноване втручання в реєстр ЗНО

Службою безпеки виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовими особами Українського центру оцінювання якості освіти МОН України в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання"

Службою безпеки виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовими особами Українського центру оцінювання якості освіти МОН України в "Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання", повідомила прес-служба силового відомства. 

Як розповіли в СБУ, в рамках розпочатого Генеральною прокуратурою кримінальної виробництва загальною групою Служби безпеки, Генпрокуратури та міліції проведено ряд обшуків у приміщеннях Центру та приміщеннях посадових осіб.

По темі: Під час обшуків у посадовців УЦОЯО вилучили техніку, чашку та дві ручки - заступниця міністра освіти
"На електронному поштовому ящику одного з керівників відділу Центру виявлено листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. У повідомленнях також зазначено розміри грошової винагороди за ці протиправні дії. Крім того, у приміщенні чиновника правоохоронці виявили 134 тисячі доларів США, 80 тисяч гривень та 3 тисячі євро", - повідомили у відомстві.

Тривають слідчі дії. Зокрема, проводяться обшуки в одній з обласних філій Центру, транзитний сервер якої міг використовуватися для внесення змін до автоматизованої системи оцінювання.

dt.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: