Завантаження ...
banner

Коронавірус у диких тварин: перші випадки виявили у Канаді

Коронавірус у диких тварин: перші випадки виявили у Канаді фото

У Канаді зафіксували перші випадки коронавірусу у диких тварин. На COVID-19 захворіли білі олені, але симптомів у них поки що не помітили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на PAP. Три оленя з SARS-CoV-2 були виявлені в Квебеку в регіоні Естрі. За допомогою аналізів захворювання у тварин підтвердили наприкінці листопада. Про це повідомили у Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

"Поки що немає відомих випадків передачі вірусу SARS-CoV-2 від оленів до людини. COVID-19 залишається, перш за все, хворобою людини з типовою передачею від людини до людини", - йдеться у заяві канадського Міністерства навколишнього середовища та зміни клімату.

З початку пандемії різні федеральні канадські установи, уряди провінцій та дослідницькі інститути проаналізували, чи може коронавірус заразити дику природу. Зазначимо, що у світі широко відомі випадки інфікування котів, собак та норок. Однак поки що невідомо, якими будуть наслідки передачі COVID, наприклад, хижакам, які полюють на оленів.

Нагадаємо, у зоопарку Роттердама (Нідерланди) коронавірус виявили біля горил та левів. У зараженні тварин підозрюють працівника, який переносить інфекцію без симптомів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: