Завантаження ...
banner
banner

Українцю вручили престижну нагороду у Лондоні

Українцю вручили престижну нагороду у Лондоні фото

Павло Лейсі став найкращим іноземним студентом військової академії у Британії. Принцеса Анна вручила студенту нагороду "Міжнародний Меч" (Тhe Overseas Sword) у Королівській академії Сухопутних військ Сандгерст у Лондоні на урочистій церемонії під час Параду суверена.

Павло став найкращим іноземним студентом. Так, щороку цю особливу відзнаку присуджують кадету, який продемонстрував найкращі результати у військовій, академічній та практичній підготовці. Цього року в Академії навчалися офіцери з 26 різних країн.

Павло Лейсі - випускник третьої навчальної роти ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна 2018 року. 

У навчальному закладі привітали Лейсі, уточнивши, що після завершення навчання в ліцеї ім. Богуна Лейсі вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на факультет ракетних військ й артилерії.

Також українець отримав із рук начальника Генерального штабу британської армії сера Марка Карлтон-Сміта "Медаль Сандгерста". Її теж вручають за досягнення в навчанні. Випускники Сандгерсту отримують звання другого лейтенанта. Після закінчення кадети приєднуються до свого полку або корпусу та командують приблизно 30 солдатами.

У Сандгерсті навчають військових навичок та лідерства. Кадети відпрацьовують польову майстерність і тактику, тренування зі спелеології, катання на лижах, парапланеризму, дайвінгу, вітрильного спорту, альпінізму або веслування на каное. Після теоретичної частини студентів відправляють на двотижневі тренування, зокрема й за кордон

Перший парад введення в Королівській військовій академії Сандгерст відбувся в липні 1948 року в присутності короля Георга VI. Відтоді традиція проводити паради тиває й донині.

Саму Королівську військову академію було засновано у Вулвічі для підготовки артилерійських та інженерних офіцерів у 1741 році. Офіцери кавалерії та піхоти навчалися в Королівському військовому коледжі, який було засновано в 1802 році та який переїхав до Сандегерста в 1812 році. Два навчальні заклади об'єдналися після Другої світової війни і сформували нинішню установу: Королівську військову академію Сандгерст (RMAS).

Джерело: https://ua.112ua.tv

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: