Завантаження ...
banner

В Україні виявили нові випадки зараження Омікроном

 В Україні виявили нові випадки зараження Омікроном  фото

Станом на 28 грудня, в Україні офіційно підтверджено п'ять нових випадків інфікування штамом Омікрон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. "Станом на 28 грудня, в Україні виявлено п'ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму Омікрон”, - йдеться у повідомленні.

В МОЗ нагадали, що перший випадок підтвердили 18 грудня у Головній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я за допомогою секвенатора.

П’ять нових – в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського.

Таким чином, загалом було виявлено шість випадків зараження штамом Омікрон: два випадки виявили у мешканців Києва та два – у мешканців Київської області, по одному – у Львові та Дніпрі. Серед хворих двоє жінок та четверо чоловіків. Троє осіб повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах). Перший пацієнт переніс хворобу легко та вже отримав негативний результат тестування.

Наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб.

У МОЗ радять для мінімізації ризиків інфікування новим штамом утриматись від поїздок до країн, де поширений коронавірус штаму Омікрон.

Також у міністерстві нагадали, що ефективними профілактичними заходами проти будь-яких штамів коронавірусу залишаються використання захисних масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Як повідомлялося, з 3 грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу Омікрон. Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібію, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві.

Читати по темі: Не відступає: за минулу добу в області - 72 нових випадки COVID-19

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: