Завантаження ...
banner
banner

Яценюк: Кредитори списали Україні 20% боргів, Росія не отримає кращих умов

Комітет приватних кредиторів України погодився списати Україні 20% боргу і відстрочити виплату решти боргу на чотири роки.Про це заявив на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк.

яценюк сміється, арсеній яуенюк усміхнений, цсміхнений яценюк, кредити україни, борг україни

Комітет приватних кредиторів України погодився списати Україні 20% боргу і відстрочити виплату решти боргу на чотири роки.Про це заявив на засіданні уряду прем'єр Арсеній Яценюк.За його словами, таким кроком вдалось списати для України майже 4 мільярди доларів.

"Очікуваний нашими ворогами дефолт не відбудеться", - заяви Яценюк.
 
"Нам вдалось отримати наступні умови. Перше – 20% боргових зобов'язань країни списуються нашими кредиторами. Уряд списав майже 4 мільярди доларів США", - заявив Яценюк.
 
"В найближчих чотири роки Україна не буде погашати тіло кредитів. Наші зобов'язання, які ми мали платити починаючи з 2015 року, переносяться на 4 роки", - додав він.
 
За його словами, таких умов не отримувала жодна країна з 2000 року, яка б не оголошувала дефолт.
 
"Ми вітаємо наших кредиторів, що вони прийняли пропозицію України…Росія не приєдналась до комітету кредиторів. Це їхній вибір", - заявив Яценюк.
 
"Уряд України офіційно заявляє, що Росія не отримає за жодних обставин кращих умов ніж отримали інші кредитори. Або приймаєте наші умови, або кращих не отримаєте", - додав прем'єр.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: