Завантаження ...
banner
banner

Мама та донька, які лишилися ніг, проходять перший етап протезування

Мама та донька, які лишилися ніг, проходять перший етап протезування фото

8 квітня рашисти завдали удар по мирним мешканцям, які перебували біля залізничного вокзалу у Краматорську. На той час у залі тимчасового очікування перебувало близько 1000 осіб.

Жертвами "руського міра" стали діти та жінки. Тоді постраждала сім'я Степаненків. Поки вони чекали на потяг, донька Наталії, Яна, попросила у мами чаю, який на пероні готували волонтери. Ярослав, братик Яни, залишився в приміщенні стерегти речі. Коли мама з донькою вийшли на перон - пролунав вибух. На той час на вокзалі було до 4 тисяч людей. У результаті ракетного обстрілу загинуло 50 людей, 5 з яких - діти. Майже 100 поранених.

Сім'я лікувалася у Львові. Маленький Ярослав став їхньою надійною опорою.

Зараз Наталя та Яна вже проходять перший етап протезування у Каліфорнії.

 

"Яна була у пеклі і повернулась! Путін хоче зупинити Україну, але він не здатен зупинити 11-річну дівчинку. Гляньте на неї! Її підірвали, але вона незламна!" - із захопленням говорить про свою пацієнтку реабілітолог Пітер Херш. Він займається з Наталею і Яною мало не щодня.

 

Реабілітація буде тривалою. Сім’я житиме в Америці близько року. Їм уже допомогли знайти дім і купити страхування. Після завершення протезування Степаненки повернуться в Україну. Сподіваються, що на той момент війни вже не буде. Таку інформацію повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: