Завантаження ...
banner

Війна і фінанси: що буде з економікою України

Війна і фінанси: що буде з економікою України фото

Економіка України зростатиме навіть попри війну, – Гетманцев Валовий внутрішній продукт України зростатиме і очікується, що в 2023 році він складе 4-6% – адже економіка України вже адаптувалася до війни. Проте це лише у випадку, якщо активні бойові дії триватимуть протягом усього року. Якщо ж Україні вдасться завершити війну раніше, то й зростання ВВП буде суттєвішим.

Про це голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв'ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару. Він зазначив: за прогнозами НБУ, до кінця 2022 року падіння ВВП України становитиме 32-33%.

"Якщо ситуація на фронті не погіршуватиметься, то ми точно розвиватимемося – і це ми бачимо в макропрогнозах наступного року і, відповідно, в проєкті бюджету. Зростання на 4-6%, безумовно, буде. До речі, це зростання прогнозується з урахуванням, що активна фаза війни відбуватиметься протягом усього 2023 року. Тобто якщо нам вдасться завершити війну раніше, то, безумовно, зростання буде більшим", – пояснив Гетманцев.

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: