Завантаження ...
banner

У НАТО відзначили успіхи ЗСУ над військами РФ

У НАТО відзначили успіхи ЗСУ над військами РФ фото

ЗСУ мають перевагу над військовими російської окупаційної армії, завдяки вмілому використанню новітніх технологій на полі бою. Важливу роль в українських воєнних успіхах відіграють технологічні компанії.

Про це під час перебування у Канаді сказав очільник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, пише видання CBC. Він вважає, що технології змінять баланс у сучасних конфліктах – і світ демонструє це у режимі реального часу.

"Однією з причин того, що Збройним силам України вдалося відбити російське вторгнення, є їхнє вміле використання нових технологій", – сказав Бауер.

"Ми всі стали свідками вирішальної ролі технологічних компаній, які підтримують Україну. Допомога надійшла як від власного добре розвиненого технологічного сектору України, так і від великих та дрібних міжнародних гравців", – додав він.

Зокрема, за словами Бауера, приватний сектор відіграє вирішальну роль у нинішній війні.

"Кілька місяців тому, коли ми думали про такі компанії, як Microsoft або Starlink, ми думали про ноутбуки або супутники. Тепер ми думаємо про них як про компанії, які допомагають виграти війну", – зазначив представник НАТО.

Нагадаємо: Україна отримала від Польщі 1570 Starlink. Як повідомили в Мінцифри, вони будуть використані, зокрема, для створення публічних Wi-Fi-точок в українських містах – аби забезпечити доступ до зв'язку під час блекауту. Розгорнути мережу планують також у звільнених містах та селах та забезпечити нею "Укрзалізницю". Аби "пасажири та працівники були на зв'язку в дорозі".

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Міноборони України запропонували американським компаніям, які займаються виробництвом озброєння, протестувати зброю та технології в умовах реальних бойових дій в Україні. В оборонному відомстві зазначили, що це принесе користь і ЗСУ, і виробникам зброї.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: