Завантаження ...
banner

Верховна Рада хоче заборонити в Україні російську церкву та пов’язані з нею організації

Верховна Рада хоче заборонити в Україні російську церкву та пов’язані з нею організації фото

На сайті парламенту повідомляють, що у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про заборону діяльності в Україні російської православної церкви, а також пов’язаних із нею релігійних організацій.

Законопроєктом №8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» пропонується заборонити діяльність на території України російської православної церкви, релігійних організацій, які безпосередньо або як складові частини іншої релігійної організації входять до структури або є частиною рпц, а також релігійних центрів, які входять до складу чи визнають (декларують) у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях російської православній церкві.

Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме продовженню деколоніальної політики України, позбавлення від імперського впливу російської федерації, а також забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

Як повідомлялося, глава рпц патріарх кирил підтримав агресію росії, заявивши, зокрема, що у війні проти України російські солдати виконують своє “покликання” та “обов’язок” перед батьківщиною та суспільством, тому їхні дії можна порівняти з “самопожертвою”. За словами кирила, загиблим солдатам рф будуть прощені всі їхні гріхи.

Як раніше повідомляв «Форпост», у Запоріжжі єпархія УПЦ московского патріархата має чіткий політизований посил. У повідомленнях, які транслюють на офіційних ресурсах єпархії та телеграм-каналі очільник запорізької єпархії Луки, дають оцінку всім актуальним подіям в країні і в світі, а тези щодо російсько-української війни, яку в єпархії називають «конфліктом» повністю співпадають з тими, що транслюють російські пропагандисти. Особливо це відчувалось напередодні повномасштабного вторгнення.

В наступні дні Лука вже не соромився використовувати прямі російські тези. В одному з дописів священик заявляє один з улюблених російських наративів про «заокеанських господарів українських політиків» і називає Україну «банановою республікою». Таке обурення у московського попа викликав закон про продаж зброї в Україні.

Є у Луки і логічне пояснення «бойовим діям» на території України. Священик УПЦ не гірше Скабєєвой запевняє прихожан, що це сталось в тому числі і через те, що «нас делили на «правильних» и «неправильних» украинцев, настраивая друг против друга». Не обійшлося в дописі про згадування «ультрапатріотів».

Промосковський священик виправдовує і бомбардування. В своєму телеграмі він пояснює, що українці отримують бомби за… матерні фрази (що більше ображає кремлівського попа – слоган про руський корабль чи путіна, він не пояснює).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: