Завантаження ...
banner
banner

Зеленський вирушив до США

Зеленський вирушив до США фото

Президент України Володимир Зеленський вирушив із візитом до США. Це перший іноземний візит глави держави з моменту широкомасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року. Про це Зеленський повідомив у Твіттер.

Зеленський зустрінеться з лідером США Джо Байденом, а також виступить перед американським Конгресом.

 

"Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із Джо Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей", – написав президент.

 

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі закликала всіх членів Конгресу фізично бути присутніми на Капітолійському пагорбі.

Зеленський вирушив із візитом до США: заплановано переговори з Байденом і виступ перед Конгресом

У центрі уваги переговорів Зеленського з Байденом – новий пакет військової допомоги Україні на $1,8 млрд, який уперше включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot.

У мережі повідомили, що літак, на якому, ймовірно, перебуває Зеленський, здійснив посадку на об'єднану базу Ендрюс Морської авіації США, за 24 км від Вашингтона.

У Білому домі прокоментували візит Зеленського, назвавши його "сигналом Путіну", що Вашингтон підтримуватиме Київ стільки, скільки потрібно.

На зустрічі Байдена та Зеленського планують обговорювати стратегічну ситуацію на полі бою, санкції та західну допомогу Україні.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 21 грудня, США, ймовірно, оголосять про новий пакет військової допомоги Україні, що включає ракетну батарею Patriot, боєприпаси прямого наведення JDAM, тисячі артилерійських і мінометних снарядів, вантажівки та протирадіолокаційні ракети HARM класу "повітря – поверхня"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: