Завантаження ...
banner

Радикали будуть оскаржувати арешт Мосійчука у суді

Вчора, 17 вересня, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука. Сьогодні, Ляшко заявив, що це рішення буде оскаржувати

Вчора, 17 вересня, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука. За таке рішення проголосували 262 депутати. Перед цим у Раді виступив генеральний прокурор Віктор Шокін.
 
"Генеральної прокуратурою розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів одним із народних депутатів", - сказав Шокін.
Далі він продемонстрував відео, на якому народний депутат Ігор Мосійчук нібито вимагає хабарі за різні "послуги".
 
Так, на одному із епізодів відео Мосійчук обіцяє іншій особі сприяння у видобутку на кар'єрі та називає суму у розмірі 100 тисяч гривень.
 
"По кар’єру - для отримання ліцензії мінімум  100 тисяч гривень треба внести плюс держплатіж", - каже на відео Мосійчук.
 
"Я тебе прикрию з міліцією, з СБУ. З прокуратурою не прикрию тебе пока", - каже на відео народний депутат. 


Ляшко не міг приховати шокованості подіями в Раді 

Під час виступу Шокіна в Раді Мосійчук та лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко сиділи із сумними виразами облич.

Після демонстрації відео Гройсман поставив на голосування включення до порядку денного постанови про арешт і притягнення до кримінальної відповідальності Мосійчука. "За" проголосували 289 народних депутатів. Потім парламентарії прийняли і саму постанову про зняття недорканності та арешт. Про це повідомляє Українська правда

Вже сьогодні, 18 вересня,  зявилося повідомлення, що Радикальна партія Олега Ляшка в судовому порядку оскаржить рішення Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з депутата Ігоря Мосійчука.

Про це заявив Олег Ляшко журналістам біля будівлі Печерського райсуду Києва, де повинні розглянути подання прокуратури про обрання запобіжного заходу Мосійчуку. 

"Ми оскаржимо рішення. Зараз рішення у Вищому адміністративному суді. Сьогодні народний депутат Купрієнко, наш колега, який веде юридичні питання, уже підготував позов. Його підписано й сьогодні цей позов буде зареєстровано в суді", - сказав Ляшко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: