Завантаження ...
banner
banner

“Різдвяне світло для надії”: художник підсвітив будівлі Києва (ФОТО)

“Різдвяне світло для надії”: художник підсвітив будівлі Києва (ФОТО) фото

Будівлі Києва стали іще красивішими та величнішими завдяки всесвітньо відомому художнику Геррі Хофштеттеру, який підсвітив їх на знак солідарності з українцями у важкі для країни часи.

Масштабні обстріли російськими окупантами залишили українців по всій країні без електроенергії. Однак стійкість українського народу визнають у всьому світі. І своєю акцією Геррі Хофштеттер показав: світ підтримує Україну.

Фото: mkip.gov.ua

“Це класний меседж під час того, як Росія намагається занурити нас у темряву, проте ми можемо завдяки нашим швейцарським друзям митцям робити такі чудові світлові інсталяції під час війни в Україні”, — зазначив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Олександр Ткаченко, Геррі Хофштеттер і Клод Вільд. Фото: mkip.gov.ua

Геррі Хофштеттер — художник, який відомий такими роботами, як освітлення гори Маттерхорн у Швейцарії, акція солідарності в глобальному карантині 2020 року через COVID-19.

Його тур у Києві та області триватиме до 25 грудня. Першою будівлею, яку підсвітив автор, стала Андріївська церква.

Присутні могли побачити на будівлях проекції з українськими державними символами, абстракціями на різдвяну тематику, вишиванками, соняшниками, колосками та багатьма іншими яскравими зображеннями.

Фото: mkip.gov.ua

“Я тут, в Україні, в красивому Києві, щоб принести надію Різдва і світла. Для проекції я відібрав кілька своїх зображень, кілька обрали разом із Міністерством культури. Ми живемо на одній планеті, і мова культури — одна з небагатьох мов, зрозуміла всім. Ми обрали кілька локацій знакових у місті для свого туру. Ці зображення покликані, щоб після перегляду люди могли відрефлексувати своє минуле, сьогодення і майбутнє. Цей світловий тур покликаний показати всьому світу, що все обов’язково буде добре”, — розповів художник.

Фото: mkip.gov.ua

Проекції транслюватимуть у прямому ефірі. Також відео підсвічування київських будівель розмістять на платформі Opensea NFT, а виручені кошти підуть на наступну акцію солідарності з Україною.

“Дуже радий, що Геррі погодився, він робив багато проєктів по всьому світу, але він їх робив у мирний час, і ми дуже раді, що він сам запропонував провести цей тур і приїхав до України в цей час, аби підтримати сміливий народ. Цим проєктом він хоче показати, як український народ протистоїть російському агресору і тому, що Росія хоче занурити країну в темряву, але українці вистоять”, — наголосив повноважний посол Швейцарії в Україні Клод Вільд.

Щоб реалізувати задумане, команда Геррі Хофштеттера привезла в Україну власний електрогенератор.

Фото: mkip.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: