Завантаження ...
banner

"Нова пошта" втратила посилку українця: він відсудив 60 тис. грн за "хвилювання"

"Нова пошта" втратила посилку українця: він відсудив 60 тис. грн за "хвилювання" фото

Голосіївський районний суд Києва опублікував 2 січня 2023 року рішення, щодо стягнення з "Нової пошти" 60 тис. грн на користь клієнта. У таку суму оцінили хвилювання і моральну шкоду, які завдав поштовий оператор клієнту, через втрату посилки.

Про це йдеться у рішенні суду в рамках провадження 2/752/4738/22. Як йдеться в матеріалах, клієнт вирішив продати свій годинник і ноутбук (загальна вартість склала 45 тис. грн). Покупцю він відправив посилку "Новою поштою". Однак поштовий оператор не доставив посилку адресату, а повернути її не вдалося.

Позивач два роки судився з "Новою поштою", проте не зміг стягнути з них 45 тис. грн, оскільки вчасно не надав суду підтвердження вартості ноутбука та годинника. В результаті він за 6 тис. грн замовив експертизу, яка оцінила його моральну шкоду від втраченої посилки у 60 тис. грн.

Суд зобов'язав "Нову пошту" сплатити і саму експертизу (6 тис. грн) та заплатити за матеріальну шкоду у розмірі 60 тис. грн. "Стягнути з ТОВ "Нова Пошта" на користь ОСОБА_1 моральну шкоду у сумі 60 тис. грн та витрати на проведення висновку на суму 6 тис. грн", – йдеться у матеріалах справи.

Як саме втратили посилку, у матеріалах справи не йдеться. Мабуть, її могли помилково видати іншому клієнту. Експертизу, яка оцінила збитки у 60 тис. грн, зробила"Спілка фахівців соціологічних та психологічних досліджень".

"В сукупності з дослідженими в судовому засіданні матеріалами справи, суд не знайшов жодних обставин, які б дозволяли стверджувати про необґрунтованість, неправильність ув'язнення або суперечливість його іншим матеріалам справи", – йдеться у рішенні суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: