Завантаження ...
banner

16 січня - День Пам'яті кіборгрів в Україні

16 січня - День Пам'яті кіборгрів в Україні  фото

Сьогодні, 16 січня, в Україні вшановують пам'ять Кіборгів. День Пам'яті захисників ДАП - Донецького міжнародного аеропорту, який 242 дня атакували проросійські терористи В цей день моляться до святого мученика Гордія. 16 січня 2023 року – понеділок. 327-й день війни в Україні.

16 січня в Україні — день пам’яті Кіборгів. Це важлива для українців пам’ятна дата, яку запровадили за ініціативи бійців, що вижили у боях за Донецький аеропорт. Цього дня в Україні проводять пам’ятні заходи, щоб вшанувати захисників, які поклали життя за свою державу. В народі їх називають “Кіборгами”. Сьогодні вони є символом патріотизму та відданості незалежній Україні. Всі бійці, які захищали ДАП, отримали державні нагороди (деякі з них — посмертно).

Бої за Донецький аеропорт розпочалися 26 травня 2014 року. Тоді найманці та сепаратисти захопили його термінали. Того ж дня українці змогли повернути контроль за летовищем, завдавши нищівного удару терористам. Але бойові дії тривали до 25 січня і закінчилися лише тоді, коли Донецький аеропорт було повністю зруйновано. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: