Завантаження ...
banner
banner

СБУ викрила цілу мережу ворожих інтернет-агітаторів

СБУ викрила цілу мережу ворожих  інтернет-агітаторів фото

Служба безпеки нейтралізувала міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів у ході слідчо-оперативних дій у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській та Черкаській областях. Подробиці - у матеріалі.

Зловмисники публічно виправдовували російську збройну агресію та закликали до захоплення державної влади в Україні.

Для проведення інформаційних диверсій вони створили десятки спеціалізованих Телеграм-каналів та профілів у соцмережах.

Деструктивний контент «підхоплювали» з пропагандистських інтернет-ресурсів країни-агресора.

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами інформаційно-підривної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили дев’ятьом учасникам агітаційної «мережі» про підозру у вчиненні злочинів проти державної безпеки України.

Так, у Дніпропетровській області:
заблоковано діяльність чотирьох ворожих агітаторів, які через інтернет дискредитували підрозділи Сил оборони.
При цьому у коментарях під власними «публікаціями» вони підтримували дії російських агресорів та виправдовували їхні воєнні злочини, зокрема ракетні удари по українських містах.

На Миколаївщині:
затримано очільника місцевої громадської організації на публічних закликах до насильницького захоплення влади в регіоні.
Встановлено, що зловмисник був прибічником прокремлівського руху «народовластие» і своїми діями намагався розхитувати внутрішньо-політичну обстановку на півдні України.

У Запорізькій області:
викрито ще двох ворожих поплічників. Перший – закликав своїх знайомих, які переселились до Львова, не вірити українській владі та повертатись в Запоріжжя для підтримки російських окупантів.
Наступна поплічниця агресора – мешканка обласного центру. У спілкуванні із своїми знайомими вона виправдовувала повномасштабне вторгнення рф і підтримувала «приєднання» регіону до складу росії.

На Черкащині:
встановлено ще одну ворожу пропагандистку, яка неодноразово поширювала дописи на підтримку рашистів.
Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з прокремлівських пабліків розміщувала в соцмережі «Одноклассники».

У Львові:
спецслужба викрила місцевого жителя, який в інтернеті популяризував ідеї «русского мира» та окупаційний режим у тимчасово захоплених районах на сході та півдні України.

У межах кримінальних проваджень за чотирма статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ​ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
▪️ ​ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
▪️ ​ст. 436 (пропаганда війни);
▪️ ​​ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) тривають слідчі дії для притягнення винних до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: