Завантаження ...
banner

Байден заявив, що США не передаватимуть Україні літаки F-16

Байден заявив, що США не передаватимуть Україні літаки F-16 фото

Байден коротко прокоментував передавання літаків Україні. Президент США Джо Байден у понеділок, 30 січня, заявив, що США не передаватимуть Україні літаки. Про це політик сказав у відповідь на питання журналістів, чи підтримує він ідею передати Україні літаки.

"Ні", — коротко відповів Байден.

Питання пролунало, коли американський президент виходив з гелікоптера та ненадовго підійшов до представників ЗМІ. При цьому Байден не надав жодних інших роз’яснень.

Водночас координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі зазначив, що наразі країна передає Україні достатньо озброєнь і без авіації, повідомляє CNN.

"Вже надаються значні обсяги допомоги, і їхнє відправлення триватиме найближчими тижнями та місяцями. Це ті озброєння, які, як ми знаємо, будуть критично важливими для українців у зимовий час, а також для бойових дій, на які вони очікують навесні", — сказав Кірбі.

При цьому, за даними The Guardian, міністр оборони України Олексій Резніков, який 31 січня зустрінеться із президентом Франції Емманюелем Макроном, планує обговорити з ним передачу F-16 Україні.

"Очікується, що міністр оборони України у вівторок зустрінеться у Парижі з президентом Еммануелем Макроном на тлі дебатів між союзниками Києва про те, чи надавати Києву винищувачі для війни проти Росії після того, як президент США Джо Байден виключив надання F-16", — пише видання.

 
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: