Завантаження ...
banner
banner

В Туреччині знайшли дев’ять українців, які перебували в зонах землетрусу

В Туреччині знайшли дев’ять українців, які перебували в зонах землетрусу фото

Посольство України в Туреччині відшукало 9 з 27 українців, що перебували в зонах землетрусу. На ранок 7 лютого дипломатичне представництво України в Туреччині знайшло 9 українців, які знаходились в зонах стихійного лиха. Наразі їх життю нічого не загрожує. Про це повідомив Надзвичайний та Повноважний посол України в Туреччині Василь Бондар.

"Близько 18 осіб поки що на зв'язок не виходили. Насамперед це пов’язано, що немає комунікації з регіоном Хатай — це епіцентр самого землетрусу", — зазначив він.

Бондар додав, що наразі посольство намагається шукати контакти українців через тих, хто виїжджає в ці зони або по лінії бізнесових організацій, які могли мати там свої комунікації.

Що відомо про землетруси у Туреччині

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року.

Станом на 12:00 7 лютого за Києвом, виявили щонайменше 3 тисячі 419 загиблих у Туреччині, ще 20 тисяч 534 людей отримали поранення, пише CNN. У Сирії загинули 1602 людини, щонайменше 3 649 людей отримали.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: