Завантаження ...
banner
banner

У Польщі анонсували відправку Україні ще 10 танків Leopard 2: що відомо?

У Польщі анонсували відправку Україні ще 10 танків Leopard 2: що відомо?  фото

Цього тижня Польща передасть Україні ще одну партію Leopard 2. Й деться про решту 10 із 14 обіцяних німецьких бойових танків. Про це 7 березня заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, передає Sky News. "Чотири (танки Leopard 2. – Ред.) вже перебувають в Україні, ще 10 вирушать до України цього тижня", – сказав він журналістам у Варшаві перед вильотом до Стокгольма на неформальну зустріч міністрів оборони ЄС.

Крім того, як повідомляє Bloomberg, Блащак заявив про готовність Польщі створити центр технічного обслуговування для українських "леопардів".

Глава міноборони Польщі очікує, що його колега в Німеччині Борис Пісторіус переконає промисловість країни постачати запчастини для старих танків Leopard, які Польща зобов'язалася поставити Україні. Відсутність запчастин викликала протиріччя між урядами у Варшаві та Берліні.

"Основна проблема – нестача запасних частин. Сподіваюся на прорив", – сказав Блащак.

Нагадаємо, в січні Польща пообіцяла передати Україні додаткові 60 танків. 30 із них – польські PT-91 Twardy. Загалом західні союзники пообіцяли Києву понад 300 танків.

Як повідомляв OBOZREVATEL, перші чотири танки Leopard 2 прибули в Україну в річницю масштабного вторгнення РФ 24 лютого. Партію передав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Києва.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: