Завантаження ...
banner

Опалювальний сезон в Україні може завершитися достроково: що відомо?

Опалювальний сезон в Україні може завершитися достроково: що відомо?  фото

Опалювальний сезон в Україні може завершитися раніше, ніж зазвичай. Погодні умови дозволяє почати відключення теплопостачання в деяких регіонах з 20 березня. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань ЖКГ Андрій Герус. За його словами, дострокове завершення опалювального сезону допоможе Україні заощадити енергоресурси.

"В Україну поступово приходить тепла весняна погода. З огляду на прогноз погоди, з понеділка (20 березня. – Ред.) у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та заощадити енергоресурси, у тому числі газ", – зазначив Герус.

Втім, раніше в "Нафтогазі України" прогнозували, що батареї в будинках українців стануть холодними, ймовірно, вже на початку квітня, а не наприкінці березня.

"Є надія, що зможемо завершити сезон з самого початку квітня, але якщо буде холодно, теплопостачання триватиме", – заявляв глава компанії Олексій Чернишов.

Він додав, що запасів газу Україні вистачить до кінця опалювального сезону, навіть якщо ще будуть холоди. Однак Чернишов також нагадав про необхідність економити ресурси.

Нагадаємо, поточний опалювальний сезон розпочався 15 жовтня 2022 року. Попередній сезон закінчився 28 березня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: