Завантаження ...
banner
banner

11 років в’язниці: командира танкового батальйону зс рф настигла карма

11 років в’язниці: командира танкового батальйону зс рф настигла карма фото

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури стосовно командира танкового батальйону військової частини 41659 – 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії рф визнано винним у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Вироком суду його засуджено до 11 років позбавлення волі. Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Прокурор у суді довів, що танковий батальйон зс рф наприкінці лютого 2022 року зайшов на територію Чернігівської області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту та окупації регіону. Під час нападу обвинувачений надав злочинний наказ оператору-навіднику танка на виконання пострілу осколково-фугасним снарядом калібру 125 мм по житловому багатоповерховому будинок у м. Чернігові, який не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб. У результаті обстрілу було повністю зруйновано окремі житлові приміщення будинку.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Чернігівській області.
Наразі вирок не набрав законної сили.

Довідково: російського військовослужбовця, який виконував злочинний наказ обвинуваченого, Деснянським районним судом міста Чернігова засуджено за порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: