Завантаження ...
banner
banner

Ембарго на українське зерно та продукти від європейських країн: подробиці

Ембарго на українське зерно та продукти від європейських країн: подробиці фото

У Болгарії слідом за Польщою та Угорщиною обговорюють рішення про заборону імпорту українського зерна та іншої сільгосппродукції. Це стало наслідком перенасичення українськими продуктами ринку ЄС. Що це означає для України? Читайте у матеріалі.

Міністр сільського господарства Болгарії Явір Гечов заявив, що болгарський уряд обговорює запровадження заборони на імпорт українського зерна слідом за Польщею та Угорщиною, повідомляє BNR News.

"Необхідно захистити і болгарські інтереси, тим більше що, коли таке обмеження вже ввели дві інші держави, є серйозний ризик накопичення великих кількостей у нашій країні, якщо і ми не вживемо відповідних заходів", – заявив він.

Гєчов додав, що заборону вже обговорювали з міністрами сільського господарства шести європейських країн. Водночас Болгарія звернулася із запитом про проблему до Брюсселя ще у вересні минулого року.

Раніше у Twitter міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда опублікував таке рішення. Рішення було погоджено з фермерами, які зверталися до влади країни за захистом своїх прав та створення благополучних умов для продажу сільськогосподарської продукції на польський ринок.

"Відповідно до директивного рішення Ради Міністрів я щойно підписав Постанову про заборону ввезення сільськогосподарської продукції з України. До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці", – написав чиновник.

Як повідомляв OBOZREVATEL, посол України в Болгарії Олеся Ілащук та міністр економіки Болгарії Нікола Стоянов обговорили можливість поглиблення торговельних відносин між країнами У ході зустрічі, зокрема, говорили про збільшення імпорту українських зерна та соняшника.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: