Завантаження ...
banner

Лідери G7 засудили росію й закликали до тривалого миру в Україні

Лідери G7 засудили росію й закликали до тривалого миру в Україні фото

Країни "Великої сімки" – США, Франція, Великобританія, Німеччина, Японія, Італія та Канада – засудили російську війну проти України в заключному комюніке саміту G7. Лідери пообіцяли надавати Києву підтримку "доти, доки це необхідно для встановлення всеосяжного, справедливого та міцного миру". Детальніше у матеріалі.

Як передає The Guardian, держави "Великої сімки" назвали війну, розв'язану РФ, серйозним порушенням міжнародного права, зокрема Статуту Організації Об'єднаних Націй. Нагадаємо: вказаний саміт відбувається 19-21 травня в Хіросімі (Японія).

"Жорстока агресивна війна Росії є загрозою всьому світу в порушення фундаментальних норм, правил і принципів міжнародного співтовариства. Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку України доти, поки це необхідно для встановлення всеосяжного, справедливого та міцного миру", – сказано в офіційному повідомленні.

Країни G7 зобов'язалися посилити дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу Києву, а також "збільшити витрати Росії та тих, хто підтримує її війну".

Також у комюніке сказано, що світові лідери продовжуватимуть протидіяти негативним наслідкам війни для решти світу, особливо для найбільш уразливих груп населення.

Як писав OBOZREVATEL:

– У спільній заяві лідерів G7, яка була погоджена на саміті в Хіросімі, Російську Федерацію закликали припинити агресію і негайно, повністю й беззастережно вивести свої війська та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

– На цьому ж саміті політики вирішили, що їхні країни вводитимуть нові обмеження проти російських алмазів. Члени G7 налаштовані також на подальше обмеження банківської сфери РФ і надання фіндопомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: