Завантаження ...
banner
banner

Операція добровольців у Бєлгородській області збурила росіян: що відбувається?

Операція добровольців у Бєлгородській області збурила росіян: що відбувається? фото

Локальна операція добровольців у Бєлгородській області викликала різку реакцію у країні-агресорі рф. Російський інформаційний простір значною мірою гіперфіксовано на ймовірних цілях рейдів і на діях у відповідь росії. Детальніше у матеріалі.

Реакція РФ на події в Бєлгородській області виглядає вкрай непропорційною як на дуже малий і локальний захід. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

Російські джерела розповсюдили фотографію генерал-полковника Олександра Лапіна, який позує із захопленою машиною, і заявили, що він керував "контртерористичною операцією" разом із частинами 3-ї мотострілецької дивізії. Багато російських джерел хвалили Лапіна за організацію російських сил для проведення операцій після того, як Прикордонна служба Росії не змогла відбити рейди.

Водночас деякі джерела в РФ піддали критиці рішення дати Лапіну командування і відзначили його попередні військові невдачі, такі як катастрофічна переправа через річку Сіверський Донець біля Білогорівки Луганської області у травні 2022 року.

В ISW вважають, що російські пропагандисти хвалять Лапіна за те, що він керував обороною від вкрай незначного та обмеженого прикордонного вторгнення. Це своє чергу говорить, що у РФ піддаються тенденції російського диктатора Володимира Путіна міняти старих і опальних командирів.

Нагадаємо, 23 травня у Бєлгороді знову пролунали вибухи. Після потужної "бавовни" в небо піднявся дим.

Раніше повідомлялося, що 23 травня в Росії заявили про нову атаку "ДРГ" на Бєлгородську область. До села Козинка станом на 11 годину продовжували підтягуватись групи нібито "українських диверсантів", які вступали в бій із силовиками країни-агресора. За кілька годин у міноборони РФ прозвітували про "розгром націоналістичних формувань".

Після цього в регіоні вирішили скасувати режим контртерористичної операції. Однак там так і не дійшли згоди, що розповідати росіянам про "українську ДРГ". Зокрема, військовий кореспондент Олександр Сладков повідомив, що диверсантів було "заблоковано на території Бєлгородської області", тоді як губернатор області В'ячеслав Гладков переконує, що "ніякого заходу не було".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: