Завантаження ...
banner
banner

В Україні з 1 червня діє новий тариф на електрику: подробиці

В Україні з 1 червня діє новий тариф на електрику: подробиці фото

З 1 червня в Україні діятиме нова ціна на електричну енергію для побутових споживачів. Тариф становитиме 2,64 грн/кВт*год. Про це йдеться в опублікованій на урядовому порталі постанові №544 від 30 травня 2023 року. Згідно документу, внесено зміни до постанови №483 від 5 червня 2019 року про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі його функціонування.

Згідно з постановою, новий тариф буде однаковим для всіх категорій споживачів і діятиме з 1 червня 2023 року до 31 грудня 2023. Коефіцієнти для тарифів, диференційованих за періодами часу, не змінились.

Як повідомлялося, на своєму засіданні 30 травня уряд встановив єдиний тариф для побутових споживачів на рівні 2,64 грн/кВт-год із ПДВ. До цього діяв тариф 1,44 грн/кВт-год з ПДВ за умови місячного споживання 250 кВт-год і 1,68 грн/кВт-год з ПДВ за умови споживання понад цей показник.

Міністр енергетики Герман Галущенко, коментуючи рішення, зазначив, що другого етапу підвищення тарифів поки що не передбачено. При цьому він зазначив, що зберігається нічний тариф, який становить 50% від загального, і субсидії громадянам.

newch.tv

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: