Завантаження ...
banner

Найбільша трагедія за останні 20 років: в Індії вже 294 загиблих після зіткнення потягів

Найбільша трагедія за останні 20 років: в Індії вже 294 загиблих після зіткнення потягів фото

Унаслідок зіткнення поїздів 2 червня в місті Баласор, штат Одіша, Індія, відомо вже про 294 загиблих, понад 1000 осіб отримали поранення. Ця залізнична аварія стала найбільш смертоносною в країні за понад 20 років. Детальніше у матеріалі.

Як пише Hindustan Times, лікарні в Баласорі переповнені пораненими. Продовжується впізнання тіл, серед яких родичі пасажирів шукають своїх близьких.

Роботи з відновлення на місці трагедії ведуться у військовому режимі, повідомило міністерство шляхів сполучення Індії пізно ввечері в суботу. Для якнайшвидшого ремонту колії задіяно понад сім машин, два аварійно-рятувальні поїзди, чотири залізничні та автомобільні крани.

Директор зв'язків із громадськістю індійської південно-східної залізниці Адітья Кумар Чоудхарі повідомив ANI, що рух на пошкоджених шляхах буде відновлено найближчим часом.

"Уся команда задіяна. Ми всі зайняті роботою. Ми намагаємося відновити рух якнайшвидше", – сказав Чоудхарі.

Тим часом лідери опозиції Індії порушили питання безпеки на залізницях і вимагають відставки міністра залізниць Ашвіні Вайшнау.

"Уряд Моді (Нарендри. – Ред.) та сам міністр залізниць мають нести виняткову відповідальність. Залізничний міністр має бути негайно звільнений", – написав один з опозиційних лідерів Рандіп Сінгх Сурджевала в Twitter.

Місце трагедії

Головний міністр штату Чхаттісгарх Бхупеш Багхел заявив, що Вайшнау "має подати у відставку".

"Уся нація засмучена цим інцидентом. Чи є в них мораль, чи ні… BJP (одна з двох провідних партій Індії. – Ред.) каже про мораль, тоді він має піти у відставку", – сказав він.

Зі свого боку прем'єр-міністр Моді відвідав місце трагедії і був проінформований Вайшнау, а також офіцерами груп із ліквідації наслідків стихійних лих. Він також відвідав поранених у лікарні.

"У мене немає слів, щоб висловити свій біль... Нікому не буде пощади, і проти визнаних винними будуть вжиті рішучі заходи. Дано вказівки забезпечити належне та швидке розслідування трагедії", – сказав Моді, додавши, що безпеці пасажирів залізничного транспорту буде приділено особливу увагу.

Нарендра Моді відвідав поранених у лікарні

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Баласорі 2 червня зіткнулися одразу три поїзди. Було відомо про 288 жертв і понад 600 поранених. Поїзд, який їхав із Бангалора до Калькутти, зіштовхнувся з іншим і зійшов із рейок. Частину вагонів викинуло на сусідні колії, де на них наїхав швидкісний потяг сполученням Калькутта – Ченнаї.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття сім'ям загиблих та побажав постраждалим якнайшвидшого одужання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: