Завантаження ...
banner
banner

Пораненим військовослужбовцям спростили оформлення відпусток і звільнень: президент України підписав указ

Пораненим військовослужбовцям спростили оформлення відпусток і звільнень: президент України підписав указ фото

В Україні спрощено порядок оформлення відпустки за станом здоров'я чи звільнення з лав Збройних сил для поранених військових. Відтепер для цього не потрібно повертатися до військової частини.

Відповідний закон 28 червня підписав президент Володимир Зеленський. Згідно з ним, для поранених українських захисників було суттєво спрощено порядок реалізації постанов військово-лікарської комісії (ВЛК).

Зокрема, як пояснила заступниця мінстра оборони України Ганна Маляр, для оформлення відпустки чи звільнення військовим не потрібно повертатися до військової частини.

"У період дії воєнного стану воїни, які були визнані ВЛК непридатними до військової служби, або яким була призначена відпустка для лікування після хвороби чи поранення, направляються до ТЦК та СП, де з військової частини, за допомогою електронного документообігу, можна буде отримати необхідні документи щодо відпустки або звільнення з військової служби", – зазначила посадовиця.

Маляр додала, що покращення якості медобслуговування та забезпечення під час проходження ВЛК є одним з пріоритетних завдань Медичних сил ЗСУ та уряду.

Заступниця глави Міноборони нагадала, що інформація про процес проходження ВЛК доступна на веб-порталі turbota.mil.gov.ua.

Маляр розповіла про новий закон. Джерело: Скриншот

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Лікарі врятували воїна зі Львова, який був тяжко поранений на Донецькому напрямку. Уламок міни потрапив у голову і застряг у лівій півкулі, паралізувавши тіло. 28-річний Роман Ковалик не лише вижив, а й відновився.

– 30 червня Зеленський підписав закон про виплати військовим, згідно з яким доплати в 30-100 тис. грн залишилися незмінними. Водночас зросли виплати строковикам, курсантам та інструкторам, також збільшено тривалість відпусток для військових.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: