Завантаження ...
banner
banner

За гроші підробляли документи для виїзду за кордон: на Донеччині судитимуть працівників військкомату

За гроші підробляли документи для виїзду за кордон: на Донеччині судитимуть працівників військкомату фото

У Краматорському районі Донецької області начальник територіального центру комплектування та двоє його підлеглих вимагали від $2000 до $3000 за оформлення документів чоловікам призовного віку для виїзду за кордон. Зловмисників затримали співробітники Держбюро розслідувань.

Про це повідомляється на сайті правоохоронного відомства. Вони вказали, що військком організував цілу схему отримання неправомірної вигоди.

"Фігуранти організували схему видачі фіктивних тимчасових посвідчень військовозобов'язаним та довідок військово-лікарської комісії, в яких наголошувалося, що особа непридатна до військової служби", – зазначено у повідомленні.

П'ятьох "клієнтів" прикордонники зупинили на пунктах пропуску під час спроби використати підроблені документи для виїзду з України у Чернівецькій та Закарпатській областях.

Усіх учасників протизаконної схеми притягнуто до кримінальної відповідальності, а військком, який її організував, може опинитися у в'язниці на строк до дев'яти років.

Затримання. Джерело: Держбюро розслідувань

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві затримано адвоката, який спонукав свою клієнтку, яка є громадянкою РФ, дати хабар 2,5 тис. доларів США держслужбовцеві в обмін за безперешкодне отримання посвідки на тимчасове проживання на території України.

А в Кіровоградській області затримано члена військово-лікарської комісії, який просив хабар за рішення про непридатність. Він вимагав 40 тисяч гривень за "правильне рішення".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
Меблі

Меблі

Меблі