Завантаження ...
banner
banner

КНДР вимагає скасувати рішення США про надання Україні касетних боєприпасів: подробиці

КНДР вимагає скасувати рішення США про надання Україні касетних боєприпасів: подробиці фото

Північна Корея, яка налагодила тісніші стосунки з Росією та підтримала її дії після повномасштабного вторгнення в Україну, засудила рішення президента США Джо Байдена щодо відправки Києву касетних боєприпасів. КНДР назвала це рішення "злочинним актом" і вимагає негайного його скасування.

Про це заявила міністерка закордонних справ Північної Кореї Чхе Сон Хуей, повідомила Reuters. Вона назвала касетні боєприпаси зброєю масового знищення, ні словом не згадавши той факт, що сама Росія давно застосовує її у війні з Україною.

У своїй заяві Чхе Сон Хуей зазначила – той факт, що Байден визнав, що це було важке рішення, свідчить, що він усвідомлював катастрофічні наслідки використання касетних боєприпасів.

"Я рішуче засуджую рішення США надати Україні зброю масового знищення як небезпечний злочинний акт, оскільки це може підштовхнути світ до нової катастрофи, і рішуче вимагаю її негайного виведення", — заявила корейська міністерка.

Нагадаємо, минулого тижня Сполучені Штати оголосили, що надішлють Україні у рамках нового пакету допомоги касетні боєприпаси. Ця зброя випускає десятки чи сотні суббоєприпасів меншого розміру, здатних убити або поранити будь-кого в радіусі вибуху.

Застосування цих боєприпасів заборонено більш ніж у 100 країнах. Це визначено конвенцією від 2008 року. Однак ні США, ні Україна не є підписантами цього договору.

Однією з умов надання Києву касетних боєприпасів було не використання їх на території РФ.

Що ж до самої Росії, то вона неодноразово використовувала у війні з Україною і касетні, і фугасні снаряди, застосовувала хімічну зброю, вчинила екологічний геноцид, підірвавши Каховську ГЕС та інші воєнні злочини, абсолютно ігноруючи всі правила і закони війни.

Нагадаємо: США оголосили про новий пакет допомоги Україні з касетними снарядами. Про передачу цього типу боєприпасів Україна неодноразово просила, адже вони дозволять значно ефективніше знищувати ворожу піхоту та техніку. Після оголошення нового пакету президент США Джо Байден пояснив необхідність передачі Україні касетних боєприпасів. Він зазначив, що це було "рішення непросте, але дуже потрібне".

Як повідомляв OBOZREVATEL:

В ОК "Південь" запевнили, що застосовувати касетні боєприпаси будуть на відкритих територіях. Вони допоможуть українській армії ще ефективніше знищувати живу силу ворога. Однак застосовуватимуть їх українські воїни з урахуванням принципів міжнародного гуманітарного права;

Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, як касетні боєприпаси допоможуть ЗСУ у контрнаступі. Він також зазначив, що Київ вестиме суворий облік використання цих боєприпасів і зобов'язався не застосовувати для ударів по території РФ чи в українських містах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: