Завантаження ...
banner
banner

"Немає закону, немає і ПВК": путін прокоментував зустріч із "вагнерівцями"

"Немає закону, немає і ПВК": путін прокоментував зустріч із "вагнерівцями" фото

Російський диктатор володимир путін повідомив про свою зустріч із "вагнерівцями". Він зазначив, що з юридичного погляду така організація (приватна військова компанія) не існує.

Про це заявив путін у коментарі росЗМІ. На зустрічі було 35 людей.

"Так ПВК "Вагнер" не існує! У нас немає закону про приватні військові організації! Просто не існує! Тобто якщо немає закону, то немає і ПВК. Група є, але юридично не існує! Це окреме питання, пов'язане" з реальною легалізацією. Але це питання, яке має обговорюватися у Державній думі, в уряді. Непросте питання", – йдеться у повідомленні.

За уточненням путіна, на зустрічі були присутні 35 осіб. Він заявив, що "дав оцінку" діям "вагнерівців" під час збройного конфлікту (з Україною) і під час заколоту 24 червня.

На додачу до цього російський диктор зазначив, що він пропонував "вагнерівцям" кілька варіантів працевлаштування, включно з роботою під керівництвом їхнього безпосереднього командира на ім'я Сивий.

За словами путіна, більшість "вагнерівців", які були присутні на зустрічі, кивали головами на його пропозиції. Але Пригожин відповів, що "хлопці не погоджуються з таким рішенням".

Нагадаємо, що 24 червня 2023 року в Росії розгорілося протистояння між ПВК "Вагнер" та міністерством оборони РФ. Вранці "вагнерівці" захопили штаб Південного військового округу та низку будівель у Ростові-на-Дону, зокрема МВС, ФСБ та міськадміністрацію, після чого військовою колоною рушили на Москву. Однак увечері того ж дня, після переговорів із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, Пригожин оголосив, що припиняє похід на Москву та повертає своїх найманців до польових таборів.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що в Кремлі навмисне недбало відгукуються про можливе місцеперебування Пригожина. Прессекретар Путіна Пєсков запевнив журналістів, що російська влада не цікавиться і не стежить за переміщеннями "головного бунтаря".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: