Завантаження ...
banner
banner

За травень 2023-го Україна виготовила більше снарядів, аніж за весь 2022 рік – подробиці від "Укроборонпрому"

За травень 2023-го Україна виготовила більше снарядів, аніж за весь 2022 рік – подробиці від "Укроборонпрому" фото

Державний концерн "Українське оборонне виробництво" практично повністю постачав озброєння Силам оборони, які протистояли ворогові в перші місяці після повномасштабного вторгнення Росії. А у травні 2023 року кількість виготовлених українським підприємством снарядів радянських калібрів перевершила обсяги всіх у 2022 році.

Про це написала речник "Укроборонпрому" Наталія Сад в останній день своєї трирічної роботи в держкомпанії. Вона з вдячністю відгукнулася про потужності держави, які дозволили захистити Україну від значно сильнішого і підступнішого супротивника, перш ніж ЗСУ отримали західне озброєння.

"Саме тут, в Укроборонпромі, мене застала велика війна. І якби я не бачила на власні очі, як працює державна оборонка під час повномасштабного, я б поповнила ряди її критиків", - зауважила вона.

Сад розповіла, що перші пакети міжнародної допомоги надійшли вже у травні 2022 року, коли Київщина, Чернігівщина, Сумщина та значна частина Харківщини вже було звільнено, а легендарний крейсер "Москва" – потоплений.

"І це, попри постійні обстріли наших підприємств. Обстріли, про які заборонено говорити у ЗМІ, але не припиняються досі. Ще влітку 2022-го мій колега Мартін Брест нарахував понад сотню прильотів. По "нам" летіло практично все: бомби, ракети, артилерія, дрони", – згадує дівчина.

Публікація колишньої співробітниці підприємства. Джерело: Facebook Наталія Сад

Сад наголосила, що підприємство, незважаючи на всі труднощі та виклики, пройшло складний та важливий шлях реформ. Знадобилося довгі три роки, щоб перетворити Укроборонпром на акціонерне товариство – і почати впроваджувати найкращі світові практики корпоративного управління, виписані у стандартах ОЕСР.

"Вірю, що новому керівнику Укроборонпрому Герману Сметаніну, з яким я знайома три роки і безпідставно дискриміную на ґрунті віку, вдасться кратно наростити виробництво боєприпасів та іншого необхідного озброєння. Герман Володимирович – надзвичайно талановитий управлінець. Він – не другий Михайло Федоров. Він – перший Герман Сметанін", - уклала колишня підлегла.

Як повідомляв OBOZREVATEL, підприємство "Укроборонпром" за рішенням уряду очолив Герман Сметанін, який пройшов свій шлях в оборонно-промисловому комплексі від інженера до керівника заводів. Ключовими завданнями нового гендиректора є створення в компанії ефективної антикорупційної інфраструктури, а також загальна трансформація державного концерну.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: