Завантаження ...
banner
banner

"Експорт зерна відбуватиметься попри те, подобається це росії чи ні": Буданов

"Експорт зерна відбуватиметься попри те, подобається це росії чи ні": Буданов фото

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Україна знову розпочне експортувати зерно. За його словами, процес буде відновлено попри позицію держави-терориста росії.

Буданов підкреслив, що атаки РФ на портову та зернову інфраструктуру є злочинами проти людяності. Про це він розповів у інтерв'ю болгарському телеканалу bTV.

Начальник ГУР зазначив, що через обстріл зернових терміналів в Україні страждають насамперед малозабезпечені країни. Також Буданов додав, що від експорту українського продовольства найбільше залежать країни Азії та Африки.

"Насамперед слід зазначити, що атаки на портову інфраструктуру, на інфраструктуру зберігання зерна – це ще одне свідчення злочину проти людяності. Через те, що ми скоротили вивіз зерна, страждають переважно малозабезпечені країни. Країни, які безпосередньо залежать від продовольства з України. Здебільшого це країни Азії, Африки", – сказав Буданов.

Водночас він додав, що Україна опрацьовує певні кроки, щоб захиститись від російського ракетного терору та відновити експорт зерна.

"Ми маємо зараз те, що кількість звернень з початку (ракетного терору портової інфраструктури, – ред.) зменшилася у кілька разів. Тобто не удари, а власне втрати. Щодо зерна, то ми знову почнемо експортувати, подобається це Росії чи ні", – наголосив начальник ГУР.

Нагадаємо, генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак заявив, що зараз необхідно домогтися розблокування портів для всіх видів продукції. Через обмеження експорту України лише сільськогосподарської продукції наша економіка втратила приблизно 10% валового внутрішнього продукту.

Раніше президент України Володимир Зеленський прокоментував чергову нічну атаку РФ на Україну, внаслідок якої було пошкоджено портову інфраструктуру та ангари із зерном. Він заявив, що країна-агресор та її диктатор Володимир Путін таким чином намагаються влаштувати світову зернову кризу, але це "дуже-дуже небезпечні надії".

Як повідомляв OBOZREVATEL, Сполучені Штати Америки мають відомості про те, що Росія готова відновити переговори щодо зернової угоди. Це пов'язано з бажанням влади РФ відновити експорт добрив і полегшити сільськогосподарські операції.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: