Завантаження ...
banner
banner

Понад 60% росіян провалили тест з мови для отримання посвідки на проживання у Латвії: подробиці

Понад 60% росіян провалили тест з мови для отримання посвідки на проживання у Латвії: подробиці фото

6893 росіян, які живуть у Латвії, провалили іспит з латиської мови на категорію А2, яка дозволяє отримати посвідку на проживання. Це 61% з 11 301 тих, хто прийшов на тест.

Про це повідомила голова Центру утримання освіти (VISC) Лієні Вороненко, пише Delfi. Мовний сертифікат А2 необхідний, щоб громадяни Росії, які потрапили під поправки до Закону про імміграцію, могли оформити статус постійного жителя ЄС у Латвії, замість  посвідки на проживання, що втратила силу.

Поправки до Закону про імміграцію було ухвалено у вересні минулого року, напередодні виборів до Сейму. Автоматичний постійний посвідку на проживання колишніх (не)громадян Латвії, які отримали громадянство Росії, втратив чинність з 2 вересня.

Це право можна було продовжити до кінця року, записавшись на перескладання мовного іспиту до 1 вересня. Але, як виявилось, здати його можуть далеко не всі.

Зазначимо, поправки торкнулися приблизно 25 тисяч громадян Росії, які, за офіційними даними, живуть сьогодні в Латвії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, уряд Латвії продовжує стрімко зміцнювати оборону свого кордону з боку сусідньої Білорусі. З цією метою Рига використовує металеві та бетонні конструкції, відомі як "зуби дракона", а також розглядає установку по периметру протитанкових мін.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: