Завантаження ...
banner
banner

Ганна Маляр: ситуація в Мар’їнці та Авдіївці загострилася

Ганна Маляр: ситуація в Мар’їнці та Авдіївці загострилася фото

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголошує, що ситуація в Мар’їнці та Авдіївці загострилася.

Ситуація в Мар'їнці та Авдіївці Донецької області загострилася, російські окупанти почали там штурми. 

Про це вона сказала в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо ситуації та фронті та лінії оброни російських загарбників.

"Якщо говорити про схід, у нас загострилась ситуація в Мар’їнці, Авдіївці. Росіяни там збільшили кількість обстрілів. Більше того, вони почали там штурми… Вже близько року росіяни активно намагаються взяти під контроль Авдіївку, Мар’їнку. Вони обстрілюють, фактично стерли вже з обличчя землі ці два населені пункти. Там фактично зверху вже і не можна воювати, там вже війна заходить під землю", - зауважила представниця міністерства.

Водночас, додала вона, окупанти не можуть захопити ані Мар’їнку, ані Авдіївку. "У них певний час, можна так сказати, була певна "стабільна" кількість обстрілів і авіаційних ударів, яких вони задавали, а зараз ми бачимо, що вони ще й штурмувати почали. Тобто вони все ж не полишають цих планів", - сказала Маляр.

Крім того, говорячи про Куп’янський та Лиманський напрямки, заступниця міністра відзначила, що зараз там спостерігається "зменшення інтенсивності з боку ворога". "Там кількість боїв значно зменшилася. І були навіть дні, коли тільки обстріли були, а по факту бойових зіткнень – мінімізовано фактично. Але це не означає, що ворог відмовився від своїх планів чи відступив. Вони просто збираються з силами, вони готуються і не полишають своїх завдань вийти на Куп’янськ і Донецьку/Луганську області", - зазначила вона.

На Бахмутському ж напрямку, зауважила Маляр, у ЗСУ "стабільно успіхи є". "Ми поступово дуже, але впевнено там просуваємося вперед", - додала представниця міністерства.

"Зараз, якщо говорити про південь, загалом тенденція, що там є просування наших Збройних сил. І по цих напрямках, де є успіхи, ми закріплюємося, наші Збройні сили, на рубежах. Але, якщо говорити, скажімо, щодо звільнених населених пунктів, звісно що росіяни так просто не хочуть здаватися", - зазначила Маляр.

Вона нагадала про Роботине, яке було взяте під контроль, але в його районі точаться "дуже серйозні бої".

Війна в Україні - останні новини з фронту

Нещодавно Маляр зазначила, що для російських загарбників основним напрямком наступу залишається схід і вони досі мають мету вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Окупанти мають чотири основні напрямки наступу - Куп'янський, Лиманський, Авдіївський та Мар'їнський.

Заступниця міністра зауважила, що якщо дивитися по цифрах обстрілів та штурмів, то їх зараз дещо менше, але це не означає, що росіяни змінили свої плани.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: