Завантаження ...
banner
banner

Росія у Міжнародний день миру влаштувала масовану атаку на Україну: є руйнування, загиблі і постраждалі

Росія у Міжнародний день миру влаштувала масовану атаку на Україну: є руйнування, загиблі і постраждалі фото

Рано-вранці в четвер, 21 вересня, російські терористи влаштували масовану повітряну атаку на Україну. На Черкащині, Хмельниччині, Вінниччині, Рівному та Києві під час повітряної тривоги спрацювала ППО, а в Харкові та на Львівщині пролунали вибухи.

Внаслідок атаки у різних регіонах є руйнування та постраждалі. OBOZREVATEL зібрав інформацію про наслідки чергового нальоту армії Кремля.

Черкащина

Про роботу захисників неба у Telegram повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Він закликав місцевих жителів дотримуватися інформаційної гігієни та не знімати роботу військових.

"В області працює ППО. Дотримуйтеся інформаційної гігієни – не фотографуйте та не знімайте роботу наших оборонців", – написав Табурець.

Росія у Міжнародний день миру влаштувала масовану атаку на Україну: є руйнування, загиблі і постраждалі в різних регіонах. Фото і відео

Згодом стало відомо, що внаслідок роботи ППО уламки впали у центральній частині міста – постраждав об’єкт соціальної інфраструктури.

"П'ятеро потерпілих. Під завалами щонайменше одна людина", – уточнив Табурець.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, у Черкасах внаслідок ракетного удару пошкоджено будівлю готелю. Виникла пожежа, а також загоряння торговельних павільйонів на ринку.

Постраждало 7 осіб та 10 осіб евакуйовано. З-під завалів врятовано одну особу. Всі служби працюють на місці, наголосив міністр.


Ситуація в Харкові

У Харкові пролунало щонайменше 6 вибухів. Російські терористи вдарили по Слобідському району міста ракетами С-300. Внаслідок атаки постраждало двоє людей.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у Telegram, що в Харкові внаслідок атаки зруйновано складську будівлю.

Київ

У КМВА також повідомили про роботу ППО у столиці. Мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибух у Дарницькому районі столиці, також надійшов виклик із Голосіївського. У деяких мікрорайонах Святошинського району зникли світло та вода.

Внаслідок збиття ворожих ракет сталося падіння уламків у Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському та Деснянському районах. Є руйнування. У Дарницькому районі Києва наразі відомо про 7 постраждалих. Трьох (серед них 9-річна дівчинка) госпіталізували, ще чотирьом медики надали допомогу на місці.

У КМВА повідомили, що, попередньо, росіяни випустили по Києву крилаті ракети типу Х-101/555/55 із близько 10 літаків стратегічної авіації Ту-95МС. Силами та засобами ППО над столицею було знищено понад 20 ворожих цілей.

Київська область

За даними Клименка, на Київщині внаслідок падіння уламків виникли пожежі на території підприємств. Також є пошкодження приватного сектору. Двоє людей поранено.

Хмельницький

Також вибухи пролунали у Хмельницькій області, у регіоні також спрацювала ППО, повідомив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Він закликав містян перебувати в укриттях.

"Прильотів на території Хмельницької громади не зафіксовано", – згодом повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Львівщина

У Дрогобицькому районі Львівської області пролунали вибухи. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється, написав у Telegram очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Два прильоти – по промисловому обʼєкту. Загорівся цех, зруйновано триповерхову будівлю складу, є загоряння на площі близько 30 кв. м", – уточнив він.

Також начальник ОВА повідомив, що ще один ракетний удар прийшовся по приватному двоповерховому складу. Є загоряння на площі 20 кв. м.

Клименко повідомив, що удару завдано по промисловій зоні, є руйнування та загоряння.

Херсон

Терористи обстріляли житлові квартали Херсона, внаслідок чого є загиблі та поранені серед мирних жителів. Особи двох загиблих людей встановлюються.

Російські окупанти накрили вогнем житлові квартали обласного центру близько 3.40 ночі. Ворожі снаряди влучили в будівлю гуртожитку, коли люди ще спали.

З місця обстрілу 61-річну жінку госпіталізували у тяжкому стані. До лікарні доправили двох жінок 44 та 57 років, а також 49-річного чоловіка. У них травми середньої тяжкості. Окрім того, 81-річна місцева мешканка отримала медичну допомогу на місці.

Що відомо про інші регіони

Близько 6:30 вибух чули жителі Івано-Франківська.

У Рівному також пролунали вибухи, після чого в частині міста зникло світло. У місті зафіксовано прильоти.

Крім того, вибух чули і на Вінниччині, повідомляє "Суспільне".

Нагадаємо, росіяни обстрілюють нашу державу уже п'яту добу поспіль. Зокрема, 20 вересня ворожий дрон поцілив у нафтопереробний завод у Кременчуці, внаслідок чого спалахнула пожежа. На місці працювали усі відповідні служби, а роботу підприємства було тимчасово припинено.

Тієї самої ночі росіяни вбили чотирьох місцевих жителів у місті Торецьк на Донеччині. Проти населеного пункту застосували 240-міліметрову активно-реактивну міну 3Ф2 системи 2С4 "Тюльпан". Обстрілом ворога пошкоджено та зруйновано приватні будинки та господарські споруди.

19 вересня кремлівські терористи вдарили по Куп'янську Харківської області авіабомбою. Внаслідок злочинних дій росіян загинуло шість осіб. Вони були волонтерами, які евакуйовували мирне населення.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Росіяни дроном атакували автомобіль зі шведськими журналістами у Степногірську на Запоріжжі. Машину репортерів було знищено, співробітники іноземної преси не постраждали, але легкі поранення дістав український продюсер.

– Вночі 20 вересня Росія атакувала Україну з повітря 24 дронами-камікадзе "Шахед". Захисники неба запобігли масованим ураженням, збивши 17 цілей.



 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: