Завантаження ...
banner
banner

Від удару РФ загинула сім'я військового, якого поминали

Від удару РФ загинула сім'я військового, якого поминали фото

Російські терористи 5 жовтня завдали ракетного удару по кафе-магазину в селі Гроза Куп'янського району Харківської області, внаслідок чого загинулк 51 людина. Серед жертв опинилася і сім'я військового, якого поминали.

Його син теж був захисником. Про це розповів речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Так, на момент вибуху в закладі проходили поминки через перепоховання загиблого на початку широкомасштабного вторгнення українського військового. До цього його було поховано у Дніпрі, а родичі бажали здійснити перепоховання у селі, звідки він родом.

"Поховання організовувала сім'я загиблого, а саме син та дружина. Син перепохованого також був військовим. Він разом зі своєю дружиною та матір'ю були в кафе й загинули від влучання ракети", – сказав Чубенко.

Варто зазначити, що ракетний удар по Грозі став наймасовішим за кількістю загиблих на території Харківщини з початку повномасштабного вторгнення.

Станом на 19:50 у селі Гроза аварійно-рятувальні роботи завершено. Кількість загиблих зросла до 51 людини. Трьох вважають зниклими безвісти, ідентифікували 37 тіл загиблих.

Окрім будівлі кафе, яка повністю зруйнована, пошкодження отримали й сусідні будинки.

На цей теракт відреагував президент Володимир Зеленський, який на той час перебував в Іспанії на важливій міжнародній зустрічі.

"Показово жорстокий російський злочин – удар ракети по звичайному продуктовому магазину, свідомий теракт", – написав глава держави в соцмережах.

Зеленський висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких, та наголосив, що російський терор необхідно зупинити.

У Грозі від удару РФ загинула сім'я військового, якого поминали: син теж був захисником
У Грозі від удару РФ загинула сім'я військового, якого поминали: син теж був захисником

Як повідомляв OBOZREVATEL, посол Німеччини в Україні Мартін Джагер категорично засудив черговий воєнний злочин Росії, яка завдала ракетного удару по маленькій провінції біля Куп'янська Харківської області.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: