Завантаження ...
banner
banner

В Ізраїлі назвали умову скасування наземної операції у секторі Гази: подробиці

В Ізраїлі назвали умову скасування наземної операції у секторі Гази: подробиці фото

Ізраїль на 17-й день війни з терористичними угрупованнями висловив готовність скасувати наземну військову операцію в секторі Гази. Для цього бойовикам ХАМАС поставили умову – звільнити всіх заручників і здатися.

Якщо терористи не зроблять цього "беззастережно", ізраїльські сухопутні війська, "ймовірно", вторгнуться в Газу. Про це заявив речник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус.

Підполковник не відповів на запитання журналістів про причини відкладення наземної операції, натомість вказав, що ЦАХАЛ все одно "повністю ліквідує терористів".


"Якби ХАМАС вийшов зі своїх схованок, де ховається за ізраїльськими цивільними особами, повернув наших заручників – усіх 212 – і здався беззастережно, тоді війна закінчилася б. Якщо вони цього не зроблять, нам, ймовірно, доведеться піти і зробити це", – пояснив Конрікус.

Він висловився також про людей, які перебувають у секторі Гази, де вбачається жахлива гуманітарна ситуація. За його словами, вони "мають стати на чиюсь сторону" залежно від "власної моралі".

"Якщо хочете бути на боці терористів чи на боці Ізраїлю, це ваш вибір", – додав прессекретар ЦАХАЛ.

Зауважимо, що до цього міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант говорив, що анонсована ще майже на початку нападу ХАМАС на Тель-Авів наземна операція в секторі Гази може тривати один-три місяці. Її основною метою ЦАХАЛ називає знищення терористичного угруповання і тих організацій, які його підтримують.

Як повідомляв OBOZ.UA, напередодні та вночі 23 жовтня ізраїльська армія завдала нових ударів по військових об’єктах ХАМАС у секторі Гази. Також ЦАХАЛ продовжив знищувати позиції бойовиків "Хезболла" в прикордонних районах Лівану.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: