Завантаження ...
banner
banner

Понад 75 БпЛА: як росіяни атакували Україну в День пам'яті жертв Голодомору

Понад 75 БпЛА: як росіяни атакували Україну в День пам'яті жертв Голодомору фото

У 90-ті роковини Голодомору росія атакувала Україну ударними БпЛА типу «Shahed». Країна-терорист випустила рекордну кількість дронів – 75.

Уночі 25 листопада 2023 року було зафіксовано пуски близько 75 «шахедів» із напрямку Приморсько-Ахтарську та району Курської області. Основним напрямком дронів була столиця України.

Як повідомляють Повітряні сили ЗС України у телеграм-каналі, протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська Сумська, Дніпропетровська Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська обл. Для ліквідації дронів були залучені зенітні ракетні війська, тактична авіація, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.



Завдяки нашим захисникам, вдалося знищити 71 БпЛА, з них понад 60 на Київщині. Над Чернігівщиною вдалося збити 4 дрони. Також на Дніпропетровщині було знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Як повідомляє начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко , внаслідок атаки постраждало 5 людей. Наймолодшій, дитині — 11 років, найстаршій — 65. Усім була надана медична допомога.

Внаслідок обстрілу у Києві без світла залишилося 77 житлових будинків та 120 установ у центральній частині міста. Тривають роботи з відновлення.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нічну атаку дронів:

«Більше 70 «шахідів» у ніч на день памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво Росії гордиться тим, що може вбивати. Наші воїни збили більшість дронів. На жаль, не всі. Але працюємо далі, щоб посилити нашу ППО».


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: