Завантаження ...
banner
banner

У Білому домі назвали пріоритетні напрями підтримки України цієї зими

У Білому домі назвали пріоритетні напрями підтримки України цієї зими фото

В адміністрації глави Штатів Джо Байдена сказали, що визначили три ключові напрями для підтримки України, яка бореться із вторгненням Росії, цієї зими. Враховуючи, що Москва не відмовилася від спроб занурити український народ у холод і темряву, ці напрями такі самі, як і минулого року.

Про це на брифінгу у четвер, 30 листопада, сказав координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Укрінформ. За його словами, це зміцнення протиповітряної оборони України, забезпечення захисту об'єктів критичної інфраструктури та посилення стійкості енергомережі України.

Як зазначив Кірбі, країна-агресор минулої зими намагалася позбавити українців доступу до тепла та електроенергії та зламати волю українського народу, але це їй не вдалося. Очікується, що і цієї зими Москва дотримуватиметься такої ж тактики.

Президент Джо Байден, як повідомив радник з питань національної безпеки Джейк Салліван, доручив уряду визначити пріоритетом такі ж зусилля, як і минулого року.

Насамперед Вашингтон та інші партнери продовжать працювати над зміцненням української ППО, "щоб захисники країни могли збивати ракети та дрони окупантів, націлені на критичну інфраструктуру".

Також США допомагають Україні зміцнювати енергетичну інфраструктуру та надають резервне обладнання та матеріали, у тому числі високовольтні автотрансформатори, промислові паливні генератори та мобільне автономне обладнання. Це допоможе підвищити стійкість та запобігти втратам тепла та електроенергії.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше Кірбі сказав, що Вашингтон має докласти ще більше зусиль, щоб забезпечити Україну тим, чого вона потребує напередодні зими. Насамперед Конгрес США має схвалити запит Байдена щодо додаткового фінансування.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: