Завантаження ...
banner
banner

Маєте симптоми COVID-19 та грипу - можете відкрити лікарняний дистанційно

Маєте симптоми COVID-19 та грипу - можете відкрити лікарняний дистанційно фото

На період дії воєнного стану пацієнтам з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ можна відкривати лікарняний на період до 5 днів дистанційно.

У МОЗ нагадують, що таке правило діяло під час пандемії: у цей період для мінімізації контактів була встановлена норма, що дозволяла лікарю формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність без особистого прийому, на підставі віддаленого зв’язку з пацієнтом і вказаних ним симптомів.

Беручи їх до уваги, лікар мав право відкрити медичний висновок про тимчасову непрацездатність (лікарняний) на період до 5 календарних днів.

Тепер ця норма повернулася. Вона діятиме на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення.

«Це означає, що у разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність на період 5 календарних днів», — говорить заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Якщо лікарняний потрібно буде продовжити на період понад 5 календарних днів, пацієнт обов’язково повинен буде з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт.




Джерело: МОЗ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: