Завантаження ...
banner
banner

НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій: подробиці

НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій: подробиці фото

10 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відкрило публічний цілодобовий доступ до реєстру декларацій,- повідомляє 0462.ua.

Нагадаємо, обов’язкове подання декларацій було призупинено від початку повномасштабного вторгнення. В сіні поточного року на якнайшвидшому ухваленні в Україні Державної антикорупційної програми, відновленні е-декларування та фінансовому звітуванні політичних партій наполягли посли країн Великої сімки та Європейського союзу.

Тож на початку вересня Верховна рада проголосувала законопроєкт про е-декларування, втім, не підтримавши правку про негайне відкриття реєстру. Під тиском суспільства цей законопроєкт було ветовано Президентом та повернуто до ВР з правками. Згодом його проголосували.

І ось учора на порталі НАЗК з'явилося повідомлення про відкриття цілодобового публічного доступу до реєстру декларацій. Сам реєстр ви можете знайти за посиланням https://public.nazk.gov.ua/

Але є "але":

«Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу,» – зазначається в повідомленні.

Тобто вилучення документів з Реєстру можливе й після його відкриття. Повний публічний доступ Агентство забезпечить по завершенні чи скасуванні воєнного стану в Україні.

Проте, згідно з попереднім повідомленням керівника агентства Олександра Новікова, НАЗК і НАБУ матимуть доступ у тому числі й до тієї інформації, до якої не матиме доступу громадськість, для того, аби забезпечити доброчесність керівників всіх рівнів декларантів, навіть тих, про яких немає відкритих даних (чиї декларації не будуть публічними).

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: