Завантаження ...
banner
banner

Путін спростив роздачу паспортів рф: кому "пощастило" цього разу

Путін спростив роздачу паспортів рф: кому "пощастило" цього разу фото

У Росії спростили отримання російського громадянства для громадян трьох країн: Білорусі, Молдови та Казахстану. Тепер їм не потрібно надавати докази того, що з моменту видачі посвідки на проживання вони постійно жили в РФ, - повідомляє OBOZ.UA.

Крім того, білорусам, молдаванам та казахстанцям не доведеться складати іспит на знання історії Росії та засад державності. Відповідний указ президент РФ Володимир Путін підписав у понеділок, 18 грудня.

При цьому білоруси тепер також можуть не підтверджувати, що вони володіють російською мовою, а для громадян Молдови та Казахстану ця вимога залишається в силі.

Зазначимо, що іноземці, які набули громадянства Росії, підлягають призову на строкову службу в армії або призову в рамках мобілізації. Ймовірно, спростивши отримання російського паспорта, у Кремлі розраховують поповнити лави армії РФ за рахунок білорусів, молдован та казахстанців, а потім відправити їх воювати проти України.

Наприкінці жовтня голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що іноземців, які отримали російський паспорт, потрібно залучити до участі у "СВО". У разі відмови пропонується позбавляти їх громадянства РФ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: