Завантаження ...
banner
banner

Львівські лікарі врятували жінку з 10-сантиметровою пухлиною

У 40-річної жительки Львівщини під час планового обстеження виявили 10-сантиметрову пухлину наднирників.
Медики зазанчають, що через пухлину, жінка могла померти будь-якої миті.

У жінки – невиліковне прогресуюче захворювання центральної нервової системи – розсіяний склероз,  повідомили  в Першому медичному об'єднанні Львова.

"Все свідоме життя пацієнтка з усіх сил протистоїть хронічній недузі. Порятунку шукала і за кордоном, де пройшла експериментальне лікування. Аби контролювати свій стан, вона постійно проходить огляди, у тому числі і МРТ-обстеження. Під час планової томографії у неї і виявили пухлину", – розповідають у медзакладі.

Лікарі встановили, що у жінки – феохромоцитома. Це доволі рідкісна доброякісна пухлина надниркових залоз, яка порушує процес вироблення гормонів. За статистикою, зустрічається в 1 людини на 100 тисяч. 

 ФОТО: Перше медичне об'єднання Львова

"На момент обстеження пацієнтки феохромоцитома виросла вже до 10 см та несла пряму загрозу життю. По-перше, пухлина тиснула на сусідні органи і структури та могла розірватись. По-друге, в наднирниках виробляються вкрай важливі гормони, що регулюють рівень артеріального тиску. Будь-якої миті у жінки міг статися гіпертонічний криз та призвести до раптової смерті", – наголошують лікарі. 

Пацієнтці провели оперативне втручання – видалили пухлину разом з наднирником. Операція тривала 2 години та минула успішно. 

На четвертий день після втручання жінка поїхала додому. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Львові врятували 14-річну дівчину з анорексією та двобічною пневмонією, а також видалили жінці 19-річну пухлину, яка проросла у хребет. 

Також хірурги Лікарні Святого Пантелеймона у Львові виконали операцію Віппла – одну з найскладніших у хірургії органів черевної порожнини. Рідкісне радикальне втручання допомогло врятувати життя пацієнтки з онкологічною недугою. 


ФОТО: Перше медичне об'єднання Львова



 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: