Завантаження ...
banner
banner

У одному з готелів Малі ісламісти захопили 170 заручників

Озброєні люди напали на розкішний готель з іноземцями у столиці Малі. Подія трапилась вранці п’ятниці у готелі Radisson Blu, пише Reuters.

Озброєні люди напали на розкішний готель з іноземцями у столиці Малі. Подія трапилась вранці п’ятниці у готелі Radisson Blu, пише Reuters. За даними високопоставленого джерела у спецслужбах, а також свідків, зловмисники могли захопити заручників. Про це повідмоляє Укрінформ.

"Рано вранці сталася стрілянина. Мабуть, це спроба взяти заручників. Там вже перебуває поліція і намагається заблокувати квартал", - сказало джерело.
 
Свідок також поінформував, що поліція оточила готель і почала блокувати дороги до кварталу.

За даними NBC News, у заручники взяли щонайменше 170 людей.

«Вони замкнули близько 140 гостей і 30 співробітників, - сказав спікер Carlson Rezidor group (власник Radisson). – Відтак готель закритий, і туди неможливо потрапити чи вийти».
 
У Rezidor Group уточнили, що заручників у готелі захопили двоє осіб. Reuters відзначає, що під час стрілянини вони вигукували ісламістські гасла.
 
Кого саме захопили зловмисники, поки невідомо.
 
Північ Малі була окупована ісламістськими бойовиками з 2012 року. Деякі з них мали відношення до Аль-Каїди. Попри те, що вони були витіснені після французької військової операції, акти насильства усе одно мали місце.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: