Завантаження ...
banner
banner

КНДР визнало військову провокацію та погрожує Сеусу війною: подробиці

КНДР визнало військову провокацію та погрожує Сеусу війною: подробиці фото

Сестра північнокорейського диктатора Кім Е Чен вкотре пригрозила Південній Кореї "повним знищенням". За її словами, саме Сеул нібито веде до конфронтації та загрожує КНДР, - повідомляє obozrevatel.

Водночас, вона визнала, що напередодні Північна Корея влаштувала провокацію біля берегів Південної Кореї. Про це повідомляють державні ЗМІ КНДР.

Кім Е Чен визнала, що протягом 5-6 січня армія КНДР провела артилерійські стрільби поблизу кордону з Південною Кореєю, випустивши сотні боєприпасів у море поблизу прикордонного острова Йонпхендо. Сестра диктатора назвала ці дії "обманною операцією".

За її словами, мета артилерійського вогню поблизу кордонів Південної Кореї полягала в оцінці практичної розвідувальної спроможності південнокорейських військових. При цьому вона додала, що КНДР нібито випустила не артилерійські снаряди, а "вибухову речовину, яка імітує шум 130-міліметрової зброї".

У той же час Кім Е Чен пригрозила Південній Кореї військовою конфронтацією. За її словами, північнокорейська армія нібито вже перебуває у бойовій готовності.

"Ще раз уточнюю одну річ: запобіжник у рушниці нашої армії вже знято. Як ми вже заявили, наша армія завдасть негайного вогневого удару по військовим злочинцям Республіки Корея у разі найменших провокацій з їхнього боку", – видала Кім Е Чен.

Сестра диктатора додала, що "упертість і непоступливість" Сеула спричинять "незворотні лиха". При цьому вона цинічно назвала армію Південної Кореї воєнними злочинцями.

"Безперервний прояв непоступливості з такими словами, як так званий принцип реагування – "негайно, потужно і до кінця", який воєнні злочинці частіше твердять останнім часом, може призвести до моментальної загибелі, примусової смерті та кінця. Прорахунок, помилкове припущення, впертість і непоступливість спричинять незворотні лиха", – заявила сестра північнокорейського диктатора.

Нагадаємо, Північна Корея 5 січня випустила близько 200 артилерійських снарядів у морі поблизу прикордонного острова Йонпхендо в Південній Кореї. Жителям острова було наказано евакуюватися до сховищ.

Раніше в США заявили, що КНДР передала Росії понад тисячу контейнерів із артилерійськими снарядами, що підтверджується супутниковими фото. У Білому домі також зазначали, що уряди РФ, Китаю та КНДР поглиблюють співпрацю на тлі свого невдоволення світопорядком.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: