Завантаження ...
banner
banner

Ризик ядерної війни між Північною Кореєю і США зростає – Bloomberg

Ризик ядерної війни між Північною Кореєю і США зростає – Bloomberg фото

Ризик ядерної війни між КНДР та США зростає. Останнім часом з'являється все більше ознак того, що "диктатор Північної Кореї", який накопичив арсенал ядерної зброї та ракет, може прорахуватися і застосувати їх, - повідомляє Обозреватель.

Про це пише авторитетне видання Bloomberg. Німецький політик Вольфганг Новак вважає, що єдиним шляхом уникнути катастрофи для обох сторін є поступове зміцнення довіри, так як робили німці в 1970-х роках, попри суперництво наддержав.

Американські тиски у контекст денуклеаризації КНДР він вважає контрпродуктивними.

Загострюватися ситуація почала ще в 2018-2019 роках, під час президентства Дональда Трампа. Тодішні переговори обернулися катастрофою, яка стає зрозумілою тільки зараз.

Після цього Кім почав створювати ядерні бомби та ракети швидше, ніж будь-коли. Він також переконаний, що зможе вести переговори з Вашингтоном тільки тоді, коли його ракети зможуть досягати США.

Водночас Кім знає, що звичайні армії США та їх союзників набагато перевершують його власні, і що в неядерній війні він швидко програє. На його думку, єдиний спосіб вижити в разі нападу - це негайно перейти до тактичного ядерного удару.

"У кількох недавніх виступах він ясно дав зрозуміти, що обраною зброєю для згаданого знищення буде його "дорогоцінний меч", тобто його арсенал ядерної зброї, що росте", – йдеться у статті.

Нагадаємо, диктатор Кім Чен Ин наказав збройним силам своєї країни прискорити підготовку до війни. Його наказ стосується зокрема підприємств військової промисловості та сектору ядерної зброї. За його словами, таке рішення пов'язане із "безпрецедентними конфронтаційними кроками з боку США".

Раніше повідомлялося, що порт Нанджин біля кордону Росії і КНДР несподівано ожив, про що свідчать супутникові знімки. Імовірно, через цей порт йдуть потоки зброї, які Північна Корея постачає РФ для ведення війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: