Завантаження ...
banner
banner

Слід депортувати українців призовного віку - ексгенерал Польщі Вальдемар Скшипчак

Слід депортувати українців призовного віку - ексгенерал Польщі Вальдемар Скшипчак фото

Із Польщі слід депортувати чоловіків з українським громадянством призовного віку, вважає генерал-лейтенант Війська Польського у відставці Вальдемар Скшипчак. Він вважає,що у такий спосіб Варшава допоможе Києву у протистоянні з росіянами, - пише Обозреватель.

Свою думку військовий висловив в ефірі радіо ТОК FM. Міністерство закордонних справ Польщі, відреагувавши на прохання Onet Wiadomości прокоментувати ситуацію, заявило, що оптимальним рішенням могло б стати "врегулювання питання на європейському рівні".

Колишній командувач Сухопутних військ Польщі вважає, що полегшити Києву контакт з українськими призовниками, які перебувають закордоном, мають не лише Варшава, а й Париж, Прага, тобто уряди інших європейських країн.

"Що стосується питань, пов'язаних із призовом на військову службу українців, які перебувають за кордоном, у тому числі на території Польщі. Ми усвідомлюємо ситуацію та проблему, яку вона являє для української сторони. Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону", – відреагувало польське МЗС.

Від Міністерства внутрішніх справ Польщі журналісти дізналися, що "жодна робота в цьому напрямку у МВС не ведеться".

Як повідомляв MYNIZHYN, країни Європейського Союзу продовжують надавати прихисток українцям, які через війну були змушені покинути територію України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: