Завантаження ...
banner
banner

У Німеччині вбили 17-річного юнака за те, що він українець (Оновлено)

У Німеччині вбили 17-річного юнака за те, що він українець (Оновлено) фото
17-річний Володимир Єрмаков, у якого, здавалося, все життя попереду, був убитий у Німеччині в суботу ввечері. Федерація баскетболу Києва й уся українська баскетбольна спільнота висловлюють глибоке співчуття нашим колегам Тетяні Гнатюк і Геннадію Єрмакову у зв'язку з трагічною смертю їхнього сина.

Про це Федерація баскетболу Києва пише на своїй сторінці Facebook.

Володя і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Напередодні чергового матчу на юних баскетболістів напали з ножами на вулиці просто за те, що вони - українці! Вся команда провела ніч у лікарні поруч із нашим хлопцями. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації. Місцева поліція вже веде справу, на місці злочину були свідки. За попередньою інформацією злочинці - вісім молодих людей арабської зовнішності.

Раніше Вова займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії. Світла пам'ять...


Фото: Володимир Єрмаков


Фото: Володимир Єрмаков


Фото: Володимир Єрмаков

Нападників на юного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, який увечері 11 лютого помер від ножових поранень, та його друга затримали. Особи злочинців та їхні мотиви поки невідомі, а другий постраждалий наш співвітчизник перебуває у стабільно тяжкому стані.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав про те, що поліція веде розслідування. За його словами, генеральне консульство України у німецькому Дюссельдорфі, де стався злочин, вже провело переговори з головою поліції міста Ессен.

"Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності. За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії. Консульська установа також контролює лікування іншого постраждалого українця. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Стан нашого громадянина стабільний, загроз його життю немає", – повідомив Ніколенко.

За даними порталу t-online, за підозрою у скоєнні вбивства українця було затримано двох підлітків 14 і 15 років. Конфлікт трапився на центральному вокзалі Оберхаузена. Разом з Єрмаковим та Козаченком поранення дістали їхні друзі – 14-річний сирійський хлопчик із Гельзенкірхена та 13-річна німкеня з ліванським корінням, - пише Обозреватель.

Номер картки для допомоги батькам - 5375414113406887 (Геннадій Єрмаков, Монобанк).

Як повідомляв MYNIZHYN, Ніжин попрощався з Воїном - Владиславом Очковським. Провести його в останню путь Владислава прийшли земляки, бойові побратими, друзі, найближчі та найрідніші люди.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: