Завантаження ...
banner

Існуючих запасів вугілля вистачить до середини зими

Існуючих запасів вугілля, сформованих на складах і на теплоелектростанціях України, вистачить приблизно на місяць стабільної роботи енергооб'єктів -міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє УНІАН.


Існуючих запасів вугілля, сформованих на складах і на теплоелектростанціях України, вистачить приблизно на місяць стабільної роботи енергооб'єктів. Надалі питання з постачанням вугілля вимагає нових рішень, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин під час Години запитань до уряду у Верховній Раді - УНІАН

Водночас він відзначив, що в грудні Україна очікує поставок ще 250 тис. тонн вугілля з ПАР. 

«У нас обмежені поставки вугілля з неконтрольованих територій і з Російської Федерації. На сьогодні запасів вугілля на наших складах і теплоелектростанціях достатньо для того, щоб працювати впродовж щонайменше місяця. Але в подальшій перспективі виникають питання», - сказав Демчишин. 

Він відзначив, що зараз уряд веде переговори з постачальниками з ПАР. «Сьогодні вже в процесі доставки два кораблі – 168 тис. тонн для «Центренерго» і 80 тис. тонн для ТЕЦ. Це вугілля прибуде: перший корабель - 4 грудня і другий корабель - 12 грудня. Тобто впродовж грудня нам поставлять близько 250 тис. тонн антрацитового вугілля, яке у нас зараз на території, підконтрольній владі, не видобувається, - сказав міністр. - На складах такого вугілля близько 1 млн тонн, і ці 250 тис. тонн дають нам впевненість в тому, що наступні 45-50 днів наша енергосистема буде в стабільному енергетичному процесі. А за 50 днів можна знайти рішення щодо постачання вугілля і з ПАР, і від інших постачальників».

За матеріалами УНІАН
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: