Завантаження ...
banner
banner

Угорщина відмовилась прийняти делегацію з США: що відомо

Угорщина відмовилась прийняти делегацію з США: що відомо фото

У неділю, 18 лютого, делегація сенаторів США з двох партій здійснила офіційний візит до столиці Угорщини. Вони закликали уряд країни негайно схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО, - пише Обозреватель.

Однак, за інформацією The Washington Post, члени угорського уряду відмовилися зустрічатися з сенаторами. Це рішення розчарувало членів делегації.

"Зі вступом Швеції до НАТО Угорщина і ваш прем'єр-міністр зроблять велику послугу волелюбним народам світу", – заявив сенатор-республіканець Том Тілліс під час пресконференції в посольстві США у Будапешті.

Сенаторка-демократка Джина Шахін висловила розчарування тим, що жоден представник угорського уряду не зустрівся з делегацією, але вона залишається оптимістично налаштованою і сподівається, що питання щодо вступу Швеції буде внесено на ратифікацію, коли угорські законодавці знову зійдуться на засіданні 26 лютого.

Водночас сенатор-демократ Кріс Мерфі характеризує відмову уряду Орбана від зустрічі як "дивну і тривожну".

Міністр закордонних справ Угорщини, Петер Сіярто, у п'ятницю привітав візит сенаторів, але водночас зауважив, що "не варто намагатися чинити на нас тиск, тому що ми є суверенною країною".

Слід зауважити, що Угорщина залишається єдиною з 31-ї країн-членів НАТО, яка ще не ратифікувала заявку Швеції.

Сенатори анонсували свій намір внести до Конгресу спільну резолюцію, яка засуджує зміщення від демократії в Угорщині та закликає уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана відмовитися від блокування трансатлантичної інтеграції Швеції.

У тексті резолюції сенатори розкритикували зближеність Орбана з Росією і Китаєм. Також в ній відзначається, що Угорщина відкрила свої кордони для українських біженців, які шукають порятунку від агресії РФ, але водночас вона "протистоїть і послаблює санкції Європейського Союзу проти Російської Федерації".

Раніше повідомлялося, що влада Угорщини заблокувала затвердження 13-го пакету санкцій Європейського Союзу (ЄС) проти країни-терористки Росії. Країна не погодилась із новими заходами через наявність у списку китайських компаній. На засіданні послів ЄС Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала 13-й пакет санкцій.

Як повідомляв MYNIZHYN, Чехія шукає боєприпаси та озброєння для якнайшвидшого постачання Україні по всьому світу, зокрема, є можливість постачання 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. снарядів калібру 122 мм із третіх країн протягом тижнів у разі отримання необхідного фінансування, повідомив президент країни Петр Павел.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: